Sezona 2018

23.10.2018 08:59

Skončila nám závodní sezona a koníci budou hlavně odpočívat regenerovat a udržovat fyzickou a psychickou kondici. S tím je spojená návštěva paní doktorky,která provede chiro. Koníci se také odčerví a nasadíme ortopedické podpůrné prostředky. Sezona 2018 probíhala až na malinké zádrhely velmi úspěšně. Všichni si zajeli nějaký ten výsledek který je potěšil. Největší úspěchy naší malé stáje měla Anička Zemanová,která s Tomem vybojovala 2.místo jak ve styl šampionátu pony tak na oblastním mistrovství pony,kde Tomík ukázal zě LP je pro něj hračka. Poděkování patří majitelce Denise Popovičové,která poníka zapůjčila pro celou závodní sezonu. Anička a Asterix bodovali také v celosezoním snažení a ve stylsampionátu velkých koní byli druzí. Víteztví jim neuniklo na oblastním mistrovství juniorů ,kde ukázali,že s přehledem jistotou a klidem v rozeskakování můžou do L. :-) Na konci se sezony se jim to podařilo a v prvním životním L skončili na 4.místě.

Všichni jezdci se snažili ze všech sil a naši vzorní koně je donesli až na dekorování. Jmenovitě velký posun Elišky Jíchové a Lessy. Po mateřské odstartovala i Niky Zákonová. Vratila se do závodů i Kikča Kopečná,která poprvé jela obtížnost 110/115cm. Startům se bránila Anička Macháčková,ale nakonec jsme jí přesvědčili. Starší generaci zastoupili Marek a Katka Zemanovi a Katka Pixové v sedle Phoenixe se snažila i v drezuře.

Hanka Sirotková se věnovala tréninkům a práce drezurní a skokové rozhodčí.

Během roku nás opustila Lucka Mališková,která nám bude chybět,zastala spoustu práce a přebrala i některé tréninky - díky Lucí!!!

I ostatním se dařilo probojovat se několikrát do nejlepší pětice jezdců na skokových i drezurním zavodech. Všem moc gratulujeme a přejeme hodně úspěchů i do sezon následujících.

Poslední akcí letošní sezony bylo úspěšné složení ZZVJ. Obě děvčata Eliška Linhartová a Lenka Hofmanová statečně bojovali o svojí jezdeckou licenci. Oba koně je podpořili teméř bezchybným výkonem a to Venus pro drezurní část a Lessy pro část skokovou což svědčí o jejich charakteru. Poděkování patří za tréninky Hance Sirotkové,která byla i garantem a Katce Zemanové,která se nejvíce věnovala přípravě. Poděkování patří i ElišceJjíchové,která půjčila Lessy.

Všichni se snažili nějak pomoc jak při zzvj a dalších akcích kdo se snažil více to ví a patří vám velké DÍKY.

Velkou oporou klubu a to nejen skokovou je Marek,který vás nejen přepravuje na akce,ale také se stará a spoustu věcí,které se musí zvládnout ve vedení klubu a také mnoho práce kolem koní,udržování jízdárny a výběhů.

Děkujeme i našim externím trenérům - Danovi Voksovi a Jiřímu Lužovi!